keksz Gluténmentes kekszrecept

Hozzávalók: 35 dkg gluténmentes liszt, 15 dkg porcukor, 13 dkg vaj,

2 tojás, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanálnyi vanília aroma,

egy csipet só

Elkészítés: Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd a nyers tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe egy-két órára. Az idő leteltével vegyük elő a tésztát és vágjuk két-három darabba, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki mindegyik adag tésztát körülbelül 3 -4 mm vastagra,a tetejét vékonyan szórjuk meg liszttel, majd szaggassuk ki lisztbe mártott Sajátsüti kiszúrónkkal. Vegyünk elő egy sütőlemezt, béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyers kekszeket. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra és 10 perc alatt süssük készre a süteményeket.

Bátran kísérletezhetünk aromás fűszerekkel: kardamon, gyömbér, fahéj stb.

Mi a Miklos’ liszttel teszteltük a receptet, de más gluténmentes lisztet is használhatunk.

Gluténmentes kekszrecept

Random sütikiszúrók