Hozzávalók:
125 g liszt (lehet felesben teljes kiőrlésű és sima liszt), 50 g margarin, fél teáskanál cukor, fél teáskanál só, 30 g reszelt parmezán, 25 g szezámmag, 70 ml hideg víz
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, reszelt sajtot, magokat összekeverjük. Ráreszeljük a hideg margarint, és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 1 órát, ne többet, mert ha túl sokáig áll a tészta, sütés közben megemelkedik. és a minta torzul. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk Sajátsüti-kiszúróval. Fontos, hogy a tészta ne legyen vastag!
Sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.