keksz Kotyogós

Kotyogós

2000 Ft

Darab


Miből van a kiszúró, hogy lehet tisztítani?
A kiszúrók anyaga PLA, ez egy kukoricaalapú polimer, vagyis egy biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyag. Kb. 60 fokon olvad. Teljesen környezetbarát. A tisztítása max 40 fokos, mosószeres vízzel lehetséges. A mosogatógépben nem mosható!
Milyen tésztához tudom használni?
Minden kiszúró mellé küldünk egy receptet. Ez egy alaprecept, különböző fűszerekkel lehet ízesíteni. A kiszúró bármilyen tésztávl használható, amiben nincs sütőpor, vagy szódabikarbóna, hiszen ezektől sütés közben megnő a tészta és torzul a minta. Oldalunkon találtok több receptet is, de valójában az ízeknek csak a képzelet szabhat határt.
Mit tegyek, ha a kiszúróba beleragad a tészta, hogyan tudom ezt elkerülni?
Először is nyugodj meg, van rá megoldás. Végy egy fogpiszkálót vagy egy fogkefét és folyó víz alatt tisztítsd meg a kiszúró minden részét. Ahhoz, hogy ez többé ne forduljon elő, készítéskor figyelj az alábbiakra! A legfontosabb, hogy a tészta legyen lehűtve. Érdemes a sütés előtt egy nappal begyúrni és felhasználásig a hűtőben tartani, de minimum 2-3 órát kell hűteni, hogy a benne lévő vaj megszilárduljon. Ha már elég kemény a tészta lehet kezdeni a szaggatást. Fontos, hogy vékonyra nyújtsd a tésztát, kb 3-4 mm. Ha ennél vékonyabb, nem fog belenyomódni a minta, ha ennél vastagabb könnyebben beleragad.

És egy utolsó trükk, mielőtt elkezded szaggatni, szórd meg a tészta tetejét porcukorral, így garantáltan jól fog működni. Ne ijedj meg, csak leírva ilyen bonyolult, egy kis gyakorlással menni fog.